De Mos: 'Ik had een lijstje met Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos ingeleverd'

24 maart 2022 om 08:04
Laatste update: 24 maart 2022 om 10:26

Aad de Mos heeft een indrukwekkend palmares als trainer, maar de oud-voetballer had het lastig als oefenmeester bij PSV. In gesprek met De Telegraaf zegt de 74-jarige trainer dat hij zich niet gesteund voelde door onder meer Frank Arnesen en de 'grootste kras' uit zijn carrière opliep in Eindhoven. 

De Mos was in de jaren negentig succesvol als trainer in België toen PSV contact met hem opnam. "Voorzitter Jacques Ruts en manager Kees Ploegsma zijn, nadat ik bij Mechelen en Anderlecht een prijs of acht had gewonnen, naar me toegekomen in België. Ik was volgens hen de enige die PSV kon reorganiseren", zegt De Mos. 

"Ik moest in 1993 het elftal ombouwen en dat is de zwaarste taak voor een trainer", vervolgt de trainer. "Ik ben daar niet goed behandeld en dat heeft bij mij altijd doorgewerkt. Ik kom er nog met veel plezier. Niet voor de mensen, maar voor het voetbal; dat is een groot verschil. Het was van PSV niet eerlijk en niet goed. Daar heb ik mijn grootste kras opgelopen."

"Helaas moest het doorselecteren met twee nieuwe mensen gebeuren, die me niet hadden aangesteld: Bill Maeyer en Frank Arnesen. Ik kwam te zwemmen, terwijl ik bezig was met Jaap Stam en Wim Jonk. Maar ik heb nooit een eerlijke kans gekregen", stelt De Mos.

"Ik heb een lijstje met Ronaldo, Rivaldo en Roberto Carlos ingeleverd. Harry van Raaij, toen nog penningmeester, wilde spelers waar hij later aan kon verdienen. Op het laatste moment hebben we dankzij Romário die kleine Ronaldo nog kunnen binnen hengelen, voor het driedubbele."