Ajax-spits vertrekt na dit seizoen: 'Je moet begrijpen dat de beste altijd speelt'

24 maart 2022 om 11:15

Danilo heeft in een interview met Ajax Life bekendgemaakt na afloop van dit seizoen te vertrekken bij de hoofdstedelingen. Alhoewel de Braziliaan zich schikt in zijn reserverol wil hij elders aan de slag gaan waar hij meer uitzicht heeft op speeltijd.

De concurrentiestrijd voorin is fiks. Boven Danilo staan Sébastien Haller en Brian Brobbey in de pikorde. "Iedere voetballer wil natuurlijk spelen, maar ik weet dat Haller het goed doet", vertelt hij aan Ajax Life. Bij de pakken neerzitten doet de aanvaller allerminst. "Als spits moet je begrijpen dat de beste speelt. Zodra het team mij nodig heeft, ben ik er klaar voor", vervolgt hij.

Danilo beschikt over een aflopend contract bij de huidige koploper van de Eredivisie. Zodoende staat het hem vrij om een nieuw avontuur aan te gaan. "Het waren vijf fantastische jaren, maar het is tijd voor nieuw hoofdstuk. Dat is best moeilijk, want Ajax is een geweldige club, maar je moet ook aan speeltijd toekomen."

In zijn jaren bij de Amsterdammers heeft Klaas-Jan Huntelaar de meeste indruk op hem gemaakt. "Hij heeft een geweldige mentaliteit. Voordat hij naar Ajax kwam, kende ik hem al van zijn tijd bij Real Madrid en Schalke 04. Het was indrukwekkend samen met Huntelaar te mogen trainen. Ik keek veel naar hem en probeerde bepaalde dingen van hem op te pikken, zoals afwerken", besluit Danilo tegenover het maandblad.