Kruys blij met kans bij Utrecht: "Dat brengt verantwoordelijkheid met zich mee"

31 maart 2022 om 21:29
Laatste update: 31 maart 2022 om 23:00

Rick Kruys is klaar voor het seizoensslot bij FC Utrecht. De interim-trainer van de Domstedelingen denkt dat het zeker nog mogelijk is om Europees voetbal te halen en prijst zich gelukkig met de hulp van Dick Advocaat.

"Dit is een kans voor mij: ik ben voor het eerst hoofdtrainer en kan mezelf laten zien", aldus Kruys tegenover de clubkanalen. "Ik ga proberen om mijn stempel op dit elftal te drukken. Voor mij is het grootste thema nu dat de ploeg met een bepaalde energie speelt. De mensen die de laatste tijd geen goed FC Utrecht zagen, kunnen zich dan weer identificeren met de club, door de energie die het elftal dan geeft."

"Wij hebben er eigenlijk samen voor gezorgd dat er een slachtoffer is gevallen, met René Hake die ontslagen is", beseft de trainer. "Dat brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee richting ons, om iets nieuws te laten zien. Het is nu zaak om alles achter ons te laten en alleen in het belang van FC Utrecht te denken. Als we dat doen, ben ik ervan overtuigd dat we Europees voetbal kunnen halen."

Kruys gaat zijn klus aan met de hulp van Advocaat, die een mentorrol gaat vervullen bij de Utrechters. "Wij bespreken heel veel dingen. Het gaat over de speelwijze, de manier van leiding geven en de mening van Advocaat over de randzaken. Ik mag me natuurlijk gelukkig prijzen dat Dick Advocaat mij en FC Utrecht wil helpen."