'Ten Hag volgend jaar aan het roer bij United, alleen puntjes op de i ontbreken'

6 april 2022 om 19:03
Laatste update: 6 april 2022 om 19:10

Erik ten Hag staat volgend jaar aan het roer bij Manchester United, melden bronnen aan ESPN. De Ajax-trainer is akkoord met de Engelse grootmacht en moet de huidige nummer zeven van de Premier League naar nieuwe hoogten brengen.

Volgens ESPN zijn het enkel de puntjes op de i die nog ontbreken. Het huidige contract van Ten Hag bij Ajax loopt tot medio 2023, maar Manchester United heeft niet de tijd om nog een jaar te wachten en legt twee miljoen euro op tafel om de oefenmeester los te weken. Ten Hag troeft daarmee Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain), Julen Lopetegui (Sevilla) en Luis Enrique (Spanje) af, die op de shortlist stonden. Eerder vandaag werd bekend dat Manchester United ook een lijntje had geworpen naar Thomas Tuchel, maar de Duitse manager gaf aan liever bij Chelsea te blijven.

Nadat Lopetegui en Enrique niet meer in de running waren, ging het tussen Pochettino en Ten Hag. 'De moeilijkheden die Pochettino dit seizoen bij PSG ondervond, in combinatie met de mogelijke kosten om hem te ontslaan van de resterende 12 maanden van zijn contract in het Parc des Princes, lieten de voormalige Spurs-manager om zowel voetbal- als financiële redenen kiezen voor Ten Hag', klinkt het.

Steve McClaren zou de beoogde assistent van Ten Hag zijn. De twee werkte eerder al samen met elkaar bij FC Twente, alleen zouden de rollen nu omgedraaid worden. Naast McClaren zou ook René Muelensteen een belletje kunnen verwachten.