'Heerenveen shopt bij Go Ahead: assistent-trainer en doelman volgen Van Wonderen'

13 april 2022 om 09:17

Kees van Wonderen wil dat SC Heerenveen zijn huidige werkgever Go Ahead Eagles berooft van Paul Simonis. De assistent-trainer stond op de nominatie om door te schuiven in een functie als hoofdtrainer in Deventer, maar maakt net als Van Wonderen de overstap naar SC Heerenveen, weet de Leeuwarder Courant.

Nadat Simonis had aangegeven niet de hoofdtrainer te worden bij Go Ahead, gingen de geruchten spelen dat ook hij naar Friesland zou kunnen vertrekken. Wat dit voor invloed heeft op interim-trainers Ole Tobiassen en Jeffrey Talan, moet blijken. Het is niet uitgesloten dat zij met het nieuwe trainersduo gaan samenwerken. "Ferry de Haan (technisch manager, red.) zegt ook: ik denk dat er werk genoeg is, we moeten het wel eens zijn over de toegevoegde waarde van iedereen. En het moet financieel ook passen. En mochten er daadwerkelijk drie assistenten zijn, dan zijn er voor de spelers geen excuses meer om niet te presteren", klinkt het in de podcast van de Leeuwarder Courant.

Go Ahead moet er voor vrezen dat er nog meer koffers worden gepakt. Volgens de LC kan ook Andries Noppert de overstap maken naar Heerenveen. De doelman verving Warner Haan afgelopen winter, en maakt een uitstekende indruk onder de lat.