Ten Hag doet belofte bij United-aankondiging: 'Focus ligt nog volledig bij Ajax'

21 april 2022 om 12:24

Donderdag kwam dan eindelijk de langverwachte bevestiging: Erik ten Hag is met ingang van komend seizoen de nieuwe manager van Manchester United. De Oldenzaler kijkt met veel enthousiame vooruit op zijn eerste grote trainersklus in het buitenland en doet een belofte aan de Ajax-fans.

"Het is een grote eer om te worden aangesteld als manager van Manchester United en ik ben enorm opgewonden over de uitdaging die voor me ligt", reageert Ten Hag op de website van zijn toekomstige werkgever. "Ik ken de geschiedenis van deze geweldige club en de passie van de fans. Ik ben absoluut vastberaden om een team te ontwikkelen dat in staat is het succes te leveren dat de club verdient", vervolgt hij.

 Toch sluit Ten Hag het succesvolle Amsterdamse hoofdstuk uit zijn leven niet zomaar af. "Het zal moeilijk zijn om Ajax te verlaten na deze ongelooflijke jaren", zegt hij. Hij besluit met een bericht voor de supporters van de hoofdstedelingen. "Ik kan onze fans verzekeren dat ik mij volledig inzet en focus om dit seizoen tot een succesvol einde te brengen voordat ik naar Manchester United verhuis", aldus de scheidend Ajax-trainer.