VI: 'Emmen heeft streepje voor in de race om oude Eredivisiebekende'

22 april 2022 om 10:56

FC Emmen heeft zijn pijlen gericht op niemand minder dan Bas Dost. De kersverse Eredivisiepromovendus hoopt de spits binnen te kunnen hengelen, weet Voetbal International.

Vorige week ging het balletje rollen: Emmen-baas Ronald Lubbers sprak zich uit over het mogelijk aantrekken van Dost. Volgens VI worden de wensen van Emmen mogelijk werkelijkheid en is het eerste contact gelegd. Het contract van de 32-jarige Club Brugge-spits loopt deze zomer af.

Dost geniet de interesse van meerdere clubs, maar Emmen lijkt de beste papieren te hebben. De aanvaller voelt enig sentiment bij de club, aangezien hij er de gehele jeugdopleiding doorliep en in het seizoen 2007/2008 zijn profdebuut maakte.

Na Emmen vloog hij uit naar Heracles Almelo, SC Heerenveen, VfL Wolfsburg, Sporting Portugal, Eintracht Frankfurt en momenteel speelt hij voor Brugge. Na een goede start bij de club uit de bourgondische stad, neemt hij veelal plaats op de bank. Toch doet de spits ook dit seizoen waar hij destijds voor gehaald is: doelpunten maken. Dost wist in 1095 competitieminuten twaalf keer het net te vinden.