'Misschien geef ik Bergwijn minder dan hij verdient, daar ben ik eerlijk over'

3 mei 2022 om 21:25

Antonio Conte is nog altijd te spreken over Steven Bergwijn. De manager van Tottenham Hotspur snapt dat Bergwijn misschien wel meer speeltijd verdient, maar de Italiaanse manager moet ook aan de balans denken bij The Spurs. 

Op een persconferentie verduidelijkt Conte wat hij van de Nederlander vindt. "Het is moeilijk voor mij om hem op de bank te houden", geeft de manager toe. De concurrentie is echter moordend bij de aanvalslinie. "Steven is misschien de speler die meer verdient, maar we moeten om de balans denken. Hij is een fantastische aanvaller, maar we hebben ook Harry Kane en daarna Heung-min Son. Dejan Kulusevski voegt ook kwaliteit toe, dus soms is het moeilijk."

Bergwijn moet het vaak afleggen tegen Lucas Moura bij de club uit Noord-Londen. "Zeker, misschien geef ik Steven minder dan hij verdient, daar wil ik eerlijk over zijn", vervolgt Conte. Bergwijn liet zelf al weten dat het een lastig verhaal is in Engeland. De aanvaller wordt onder meer in verband gebracht met Ajax, dat vorige zomer én winter al geïnteresseerd was in de 25-jarige Nederlander.