"Bergwijn heeft een tijdje gespeeld, maar wij zeiden: die gaat niet naar Ajax"

19 mei 2022 om 20:16
Laatste update: 19 mei 2022 om 20:20

Toon Gerbrands erkent dat Steven Bergwijn in zijn periode bij PSV de overstap naar Ajax kon maken. De Eindhovenaren zijn voor een vertrek gaan liggen, vertelt de vertrekkende directeur. Ook sterspeler Cody Gakpo zal niet naar Amsterdam verkassen. Zelfs niet voor zestig miljoen euro.

"Ik weet wel zeker dat we dat niet zouden doen", vertelt Gerbrands In de Skiete Willy Podcast. "Ik ga er binnenkort niet meer over, maar als dat de marktwerking is dan komen er andere clubs. Kan een club als Ajax concurreren met grote Premier League-clubs en Bayern München, die misschien ook belangstelling hebben voor zo'n speler? Op een gegeven moment houdt dat op. Als wij de vrije keus hebben, is nee ook een antwoord.

Gerbrands was jarenlang actief als algemeen directeur van PSV en vertelt dat in zijn periode er meerde transfers niet door zijn gegaan omdat de club er voor is gaan liggen. "Bergwijn heeft een tijdje gespeeld, maar wij zeiden: die gaat niet naar Ajax. Dat ging om heel veel geld, maar we zeiden gewoon 'nee'."