Arnesen bleef in Rotterdam: "Hadden we liever na de finale wereldkundig gemaakt"

20 mei 2022 om 08:02
Laatste update: 20 mei 2022 om 08:03

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, stapte later in het vliegtuig naar Lagos om het trainingskamp ter voorbereiding op de finale van de Conference League bij te wonen. De Deen rondde donderdag de komst van Ajax-spits Danilo af, maar had dat liever later gedaan.

De eerste geruchten speelden al sinds langere tijd, maar dinsdag werd echt duidelijk dat Danilo de pikante overstap van Amsterdam naar Rotterdam gaat maken, voor vier jaar zelfs. Donderdag werd de transfer officieel wereldkundig gemaakt, te vroeg in de ogen van Arnesen. "De komst van Danilo lekte te vroeg uit, dat hadden we liever na de finale wereldkundig gemaakt", aldus Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De focus bij de club moet volledig op de finale zijn. Maar ik kijk zelf natuurlijk ook al verder. Daarom bleef ik in Rotterdam en ging niet naar Lagos."

De Conference League is een zegen gebleken voor Feyenoord, merkt ook Arnesen. "Deze Conference League heeft ons al veel gebracht. En nog steeds, grote clubs willen tegen ons oefenen en ik spreek technisch directeuren die wel geïnteresseerd zijn om jonge spelers bij ons te laten spelen."

Naast de komst van de een, lijkt het vertrek van een ander onhoudbaar. Reiss Nelson – gehuurd van Arsenal – heeft zich succesvol gemanifesteerd en is op de radar verschenen van andere clubs. Daarnaast heeft de Engelsman nog een één-jarig contract, waardoor een nieuwe verhuurperiode er naar alle schijn niet in zit. "Maar dat is iets voor later. Nu telt de finale en dan is rust rond de jongens het allerbelangrijkste."