Slot speelt ziet meer dan één wedstrijd: 'Spelen eigenlijk drie wedstrijden ineen'

18 december 2023 om 06:45
Laatste update: 18 december 2023 om 06:45

Arne Slot ziet dat Feyenoord meer dan één wedstrijd speelt en dat zij daarin niet altijd alle drie de wedstrijden winnen. Ook sprak de Feyenoord coach over de fouten van de arbitrage tijdens het seizoen. Toch ziet Slot ook de verbeterpunten van zijn eigen ploeg.

"We spelen eigenlijk drie wedstrijden ineen'', zei de trainer van Feyenoord op de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo. "De eerste is de wedstrijd van het voetballen. De tweede is die van de standaardsituaties. En de derde is eigenlijk geen wedstrijd, maar dat is die van de arbitrale beslissingen."

Binnen één van die drie wedstrijden liggen de verbeterpunten van Feyenoord, terwijl de ploeg ook benadeeld is. "De wedstrijd van de standaardsituaties, daarin moeten we verbeteren. Dat is echt een bijna net zo belangrijke wedstrijd als de wedstrijd van het spel. De KNVB heeft tweemaal teruggekoppeld dat wij benadeeld zijn. Tegen Fortuna Sittard, toen een verdediger van die club (Rodrigo Guth, red.) rood had moeten krijgen toen Giménez was doorgebroken. En tegen FC Twente, het moment met Robin Pröpper en Giménez, waar er een strafschop had moeten worden gegeven bij een 1-0 achterstand.