'Henderson bereikt akkoord met Al Ettifaq over vertrek, Ajax-transfer dichtbij'

17 januari om 08:30
Laatste update: 17 januari om 08:30

Jordan Henderson heeft een akkoord bereikt met Al Ettifaq om te mogen vertrekken. Dat betekent dat de transfer naar Ajax steeds dichterbij komt. De Engelsman gaat zijn contract bij de Saudische club ontbinden. Dat meldt The Athletic

Eerder meldde transferexpert Fabrizio Romano al dat de gesprekken tussen Ajax en Henderson voorspoedig verlopen. Het doorgaans goed ingevoerde The Athletic meldt dat er inmiddels een principeakkoord is bereikt tussen de Engelsman en de Amsterdammers. De transfer naar Ajax komt zo steeds dichterbij, maar er moest eerst nog een ander obstakel worden overwonnen.

Henderson tekende deze zomer een driejarig contract bij Al Ettifaq. In principe had Ajax een transfersom moeten betalen voor de middenvelder. De Engels international heeft nu een akkoord bereikt met de Saudische club om zijn contract te laten ontbinden. Ajax hoeft op deze manier geen transfersom te betalen en gaat Henderson op permanente basis overnemen. 

De Amsterdammers konden in eerste instantie nog rekenen op concurrentie van Juventus, maar de Italianen wilden enkel huren. Ajax lijkt de strijd om de middenvelder nu te gaan winnen. In de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD spraken we financieel expert Jos Berden nog over de mogelijkheden van de Amsterdammers rondom de transfer van Henderson. Neem vooral een kijkje op Youtube of beluister de aflevering op de streamingsdiensten.