Nieuwe United -eigenaar velt oordeel over Ten Hag en wil zich focussen op toekomst

22 februari om 16:14
Laatste update: 22 februari om 16:24

Sir Jim Ratcliffe, de zakenman van INEOS Sports die Manchester United heeft overgenomen, heeft zich uitgelaten over het klimaat binnen de club. De Engelsman sprak zich ook uit over de periode sinds Erik ten Hag aan het roer is op Old Trafford.

"Als je kijkt naar de afgelopen elf jaar, Man United heeft heel wat coaches gehad. Niemand is succesvol geweest in die Manchester United-omgeving. Dat zou voor mij zeggen dat er iets mis is met de omgeving", meent Ratcliffe, die nu naar de toekomst wil kijken. "Om te kijken hoe ik deze omgeving kan veranderen. Zodat de trainer het beste uit zijn selectie kan halen."

Na het afscheid van Sir Alex Ferguson in 2013 heeft Manchester United maar liefst acht hoofdcoaches gekend. In het eerste seizoen onder Ferguson, waren het David Moyes en Ryan Giggs die het mochten proberen. Daarna stond Louis van Gaal aan het roer, waarna José het tussen 2016 en 2018 mocht laten zien. De Portugees werd daarna opgevolgd door Ole Gunnar Solskjær, die na zijn ontslag eind 2021 weer werd vervangen door Michael Carrick en daarna Ralf Rangnick.