Bosz onderbreekt vraag over kampioenschap: 'Ga je je vraag nog afmaken?'

23 februari om 17:47
Laatste update: 23 februari om 17:54

Volgens Peter Bosz is de selectie van PSV nog totaal niet bezig met een eventueel kampioenschap. Ondanks dat de Eindhovenaren als koploper een voorsprong van tien punten hebben op nummer twee Feyenoord, ligt de focus nog altijd op de eerstvolgende wedstrijd, te beginnen met aanstaande zaterdag in Eindhoven.

Tijdens de persconferentie van vrijdag wordt Bosz door clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad gevraagd naar een eventueel kampioensfeest. Of dat al, bewust of onbewust, enigszins leeft in de selectie. "Echt hoor, wij hebben het daar helemaal nog niet over. Wij zitten echt middenin het seizoen, we staan er heel goed voor", aldus de oefenmeester.

"Aan het begin van het seizoen hebben we naar elkaar uitgesproken dat we graag kampioen wilden worden. Dat betekent dat we iedere wedstrijd moeten proberen te winnen", vervolgt hij. "Gelukkig is dat ons in de meeste wedstrijden gelukt, in twee pas niet. En we moeten niet gaan beginnen met verliezen, want dan ga je het niet worden."

PEC Zwolle – PSV begint zaterdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij Langs de Lijn van VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.