Hilariteit in Spanje: Budimir met een van de slechtste penalty's aller tijden

16 april om 11:45

Ante Budimir gaat viraal op social media en dat is niet om een vreemde rede. De spits van CA Osasuna miste op hilarische wijze een strafschop tegen Valencia. Mede door de misser verloor Los Rojillos met 0-1.

In de achttiende minuut was Valencia al op voorsprong gekomen door André Almeida. Het was een van de spaarzame aanvallen van Los Che in de wedstrijd, maar het leverde ze uiteindelijk wel een belangrijke overwinning op.

Diep in blessuretijd leek het toch nog mis te gaan. In de 96ste minuut greep de VAR in en gaf Osasuna een strafschop. Budimir ging zelf achter de bal staan, maar produceerde een van de meest bijzondere strafschoppen ooit. De Kroaat struikelt half tijdens zijn aanloop en schiet vervolgens de bal recht op Giorgi Mamardashvili op.

Door de overwinning deed Valencia goede zaken in La Liga. De ploeg staat nu op een zevende plek, slechts drie punten achter nummer zes Real Sociedad. De zesde plek in Spanje geeft recht op Conference League voetbal, dus de misser van Budimir kan voor Valencia een hele goede afloop hebben.