Miedema (27) trekt na zeven seizoenen de deur achter zich dicht bij Arsenal

13 mei om 13:22
Laatste update: 13 mei om 13:31

Vivianne Miedema vertrekt na zeven seizoenen bij Arsenal, zo maken zij en de club bekend. Het contract van de spits van de Oranje Leeuwinnen loopt aan het eind van het seizoen af en er is besloten om het daar bij te laten.

Buiten de contractuele situatie is er niet bekend waarom Miedema en Arsenal uit elkaar gaan. Wat de toekomst van de spits gaat brengen, is ook onbekend. Wat in ieder geval wel als een paal boven water staat, is dat ze in de zeven jaar die ze in Londen actief is geweest een legendestatus heeft opgebouwd. In 172 wedstrijden scoorde Miedema 125 keer en gaf 50 assists.

"Ik heb voor een club gespeeld met heel veel traditie en historie. Bedankt dat dit hoofdstuk van mijn leven er een is geworden waar ik met veel herinneringen op zal terugkijken", begint Miedema haar afscheidsboodschap. "De laatste twee seizoenen waren moeilijk door mijn blessures en het missen van finales, maar het is een teamsport. Het is altijd een eer geweest om voor Arsenal te spelen, met al deze ploeggenoten en de fans. Het is zo bijzonder geweest. Dankjewel voor alles, Arsenal."

De laatste twee seizoen kwakkelde Miedema zoals ze zelf zegt met blessures. De Oranje Leeuwin scheurde haar kruisband, waardoor ze het WK van afgelopen zomer aan zich voorbij moest laten gaan.