Deze speler van Oranje kan volgens Schouten een 'wereldtopper' worden

14 juni om 16:08
Laatste update: 14 juni om 16:47

Jerdy Schouten vindt dat Joshua Zirkzee de potentie heeft om een 'wereldtopper' te worden. De controleur van het Nederlands elftal kent de spits al bijna zijn hele voetballeven.

Schouten schoof aan tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tussen Oranje en Polen. Daar ging het ook even over Zirkzee, die met Schouten in de jeugd van ADO Den Haag speelde en ook direct met hem bij Bologna.

"We zaten niet in hetzelfde team, maar wel in hetzelfde busje naar Den Haag", begint Schouten. "Sinds ik hem ken is hij altijd al een speler geweest met een geweldige techniek. Ik verwacht heel veel van hem want ik weet hoe goed hij kan zijn."

Hoe goed kan Zirzkee dan worden? "Heel goed, ik ga hem niet met anderen vergelijken natuurlijk, maar hij heeft de potentie om een wereldtopper te zijn", vervolgt de middenvelder, die uitleg geeft waaraan hij dat ziet. "Omdat hij elke keer beter wordt, hij is ook nog niet heel oud. Als je ziet op wat voor niveau hij nu al zit, dan is dat heel hoog."

Zirkzee werd bij Oranje gehaald omdat er wat twijfels zijn over de fitheid van Brian Brobbey. Na Ian Maatsen is de spits de tweede speler die later bij de EK-selectie kwam.