Verbruggen totaal niet bang voor Mbappé: 'Alleen maar leuk'

18 juni om 12:31

Doet 'ie vrijdag mee of niet: dat is de vraag die de komende EK-week rondom het Franse en mogelijk ook Nederlandse elftal gaat hangen. Kylian Mbappé liep maandagavond een neusblessure op, waardoor hij een vraagteken is voor de kraker tussen beide teams. Het maakt Oranje-doelman Bart Verbruggen niet zo veel uit, vertelt hij dinsdag op de persconferentie.

Of Verbruggen tegenover de Franse aanval wellicht wat meer zenuwen heeft? "Ik vind het eigenlijk alleen maar leuk. Ik denk dat dat ook een reden is waarom je in de hoogst mogelijke competities wil spelen, zodat je tegen de best mogelijke spelers komt", aldus de keeper, die afgelopen zondag tegen Polen een uitstekende wedstrijd speelde. "Het is altijd leuk om jezelf daartegen te wapenen. We gaan ons uiterste best doen en ik heb superveel vertrouwen in ons team. Verdedigend staat het best wel goed de afgelopen tijd, dus ik heb er zin in."

"Eerlijk gezegd maakt het me niet zo heel veel uit", vervolgt hij over met al dan niet meedoen van Mbappé. "Ze hebben een aantal heel goede aanvallers en een heel goed team. Mbappé is een speler waar we ons heel goed tegen moeten wapenen, maar we zijn voor niemand bang. Of hij er nou bij is of niet, dat maakt me niet heel veel uit."