Heerlijk afstandschot: Shaqiri schiet Zwitserland op gelijke hoogte

19 juni om 21:40

Xherdan Shaqiri heeft Zwitserland op geweldige wijze naast Schotland gebracht. Met een heerlijk afstandschot maakte hij de Schotse treffer ongedaan. Die kwam ook door een Zwitser op het scorebord, want wederom was er een eigen doelpunt. 

Voor het zesde eindtoernooi op een rij wist Shaqiri te scoren. Tijdens de WK's van 2014, 2018 en 2022 en de EK's van 2016, 2020 en 2024 wist hij tot scoren te komen. Ook ditmaal was het een schitterend doelpunt. De Schotten waren achterin aan het klungelen en de ervaren Shaqiri wist daarmee wel raad.

Eerder waren de Schotten op voorsprong gekomen door een eigen doelpunt van Fabian Schär. Onder aanvoering van de Tartan Army vloog Schotland de eerste minuten en een poging van Scott McTominay werd van richting veranderd. Daarmee scoorde de Schotten voor de tweede keer, maar het was wederom een eigen doelpunt.

Eerder op de dag won Duitsland met 2-0 van Hongarije. Daarmee plaatste Die Mannschaft zich voor de achtste finales en Zwitserland kan in hun spoor volgen. Met een overwinning op Schotland bereiken de Zwitsers als tweede land op het Europees Kampioenschap de laatste zestien.

De 1-0 van Schotland: