Vormer (36) kondigt via Zulte Waregem aan punt te zetten achter zijn loopbaan

24 juni om 12:22
Laatste update: 24 juni om 12:33

Ruud Vormer heeft een punt achter zijn loopbaan gezet. De 36-jarige middenvelder kondigt zijn afscheid van het voetbal aan in een videoboodschap op de social media-kanalen van SV Zulte Waregem.

Vormer speelde naast Zulte Waregem in zijn loopbaan voor AZ, Roda JC en Feyenoord, waarna hij naar België vertrok. In het land van onze zuiderburen beleefde hij zijn beste periode. De middenvelder werd aanvoerder van Club Brugge, waarmee hij aanvoerder werd en zelfs in de Champions League speelde. Zulte Waregem was zijn laatste kunststukje.

"Mijn grote droom was profvoetballer worden. Ik ben nu 36, en nooit in mijn leven had ik gedacht om zo’n geweldige en gelukkige carrière te maken als voetballer. Vanaf mijn debuut tot de Champions League-wedstrijden. Van het Nederlands elftal tot de Gouden Schoen. Mijn vrouw en kinderen, mijn familie en de fans: ik wil jullie bedanken voor alles wat jullie deden. Maar na al die jaren met passie, inzet en voetbalgenot is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Een hoofdstuk waarbij ik vaarwel zeg aan mijn actieve carrière. Eentje waarbij ik mijn voetbalschoenen niet langer aantrek. Bedankt voor alles!", klinkt het.

Vormer speelde in totaal ook vier wedstrijden voor het Nederlands elftal. In drie oefenwedstrijden tegen Slowakije, Italië en Peru kwam hij in actie, maar ook tijdens één officieel duel. In 2018 speelde hij in de uitwedstrijd tegen Frankrijk een klein kwartier in de Nations League.