Samenvatting: Vinícius Júnior leidt Brazilië naar ruime overwinning op Paraguay

29 juni om 10:45

Brazilië herstelde zich van de zwakke start op de Copa América met een overtuigende 4-1 overwinning op Paraguay. Sterspeler Vinícius Júnior van Real Madrid scoorde tweemaal, wat cruciaal was na de eerdere 0-0 tegen Costa Rica.

Vinícius opende de score in de 35e minuut, op aangeven van Lucas Paquetá, die eerder een strafschop had gemist. Oud-PSV’er Savio scoorde de tweede treffer, waarna Vinícius in de blessuretijd van de eerste helft de 3-0 maakte.

Paraguay kwam drie minuten na rust terug met een afstandsschot van Omar Alderete. In de 65e minuut verzilverde Paquetá alsnog een strafschop, wat de eindstand op 4-1 bracht.

Colombia leidt de groep met zes punten, gevolgd door Brazilië met vier punten, Costa Rica met één punt en het puntloze Paraguay. De beste twee landen gaan door naar de knock-outfase. De laatste speelronde speelt Brazilië op 3 juli tegen Colombia.