Farioli onthult nieuwe Ajax-aanvoerder: 'Hij zal inderdaad de band dragen'

24 juli om 15:52
Laatste update: 24 juli om 16:30

Jordan Henderson is benoemd tot de eerste aanvoerder van Ajax voor het komende seizoen. De 34-jarige middenvelder is gekozen door trainer Francesco Farioli. Hij neemt de band over van Steven Bergwijn.

Woensdag werd tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff Arena bekendgemaakt dat Henderson de nieuwe aanvoerder van Ajax is. Zowel Farioli als Henderson waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Toen Farioli werd gevraagd wie de aanvoerdersband zou dragen, reageerde hij met een knipoog naar Henderson: "Nou, hij antwoordde net goed", grapte de Italiaanse coach. "Hij zal inderdaad de band dragen."

Henderson droeg de aanvoerdersband ook al tijdens de voorbereiding in de oefenwedstrijd tegen Rangers FC. Vorig seizoen verscheen de ervaren Engelsman twaalf keer voor Ajax, waarvan negen keer in de Eredivisie. Henderson neemt de aanvoerdersband over van Bergwijn, die vorig seizoen de aanvoerder was.

De eerste officiële wedstrijd voor Ajax onder aanvoering van Henderson vindt plaats tegen FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League. Die begint donderdagavond om 20.30 uur in de Johan Cruijff Arena. Een wek later staat de return in Servië op het programma.