Razendsnelle ommekeer: Feyenoord door goals van Gimenez en Nieuwkoop op 1-2

4 augustus om 18:45
Laatste update: 4 augustus om 18:45

Feyenoord heeft de Johan Cruijff Schaal zeer snel geheel omgedraaid. Noa Lang zette de 1-0 op het scorebord, maar Santiago Gimenez en Bart Nieuwkoop brachten daar verandering in. Na een strafschop was het meteen weer raak.

De ploeg van Brian Priske ging niet bij de pakken neerzitten en nam het heft na de achterstand in handen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond debutant Gjivai Zechiël een gaatje in de defensie van de Eindhovenaren. Na een tackle van Frederik Oppegård ging de middenvelder naar de grond. Het duurde kort, maar scheidsrechter Manschot besloot toch te fluiten en dus ging de bal op de stip. Santiago Gimenez ging achter de bal staan en werkte het karwei koelbloedig af voor zijn eerste treffer van het nieuwe seizoen.

De gelijkmaker zorgde voor wat problemen op de tribune en na een korte pauze hervatte de wedstrijd weer. PSV had een klap gekregen en daar profiteerde Feyenoord optimaal van. Bart Nieuwkoop kwam vrij na een schitterende aanval en de rechtervleugelverdediger rondde de bal koelbloedig af.