Bevestiging vanuit Ajax: Bergwijn terug in selectie Ajax, inzet nog onzeker

14 augustus om 14:48
Laatste update: 14 augustus om 15:26

Steven Bergwijn keert donderdag terug in de wedstrijdselectie van Ajax voor het Europese duel tegen Panathinaikos. Dit bevestigde trainer Francesco Farioli op de persconferentie. De aanvaller was dit seizoen nog niet inzetbaar door een blessure die hij opliep tijdens het EK 2024.

Bergwijn miste de eerste wedstrijden van Ajax dit seizoen vanwege zijn deelname aan het EK met het Nederlands elftal. Hier liep hij een blessure op, waardoor hij individueel moest trainen. Ondanks zijn terugkeer in de selectie, blijft het onduidelijk hoeveel minuten hij daadwerkelijk kan maken. "We moeten het managen, want een paar dagen geleden trainde hij nog individueel," aldus Farioli. De Italiaanse coach benadrukte het belang van Bergwijn voor het team, maar bleef voorzichtig over zijn inzetbaarheid.

Ajax verdedigt donderdag in de Johan Cruijff Arena een 1-0 voorsprong uit het eerste duel tegen Panathinaikos. Bij winst plaatst Ajax zich voor de laatste voorronde van de Europa League, waar het Poolse Jagiellonia Bialystok de tegenstander zal zijn. Bij verlies wacht Ajax een tweeluik tegen het Franse RC Lens in de Conference League. Ondertussen blijft de toekomst van Bergwijn onzeker, aangezien hij in de belangstelling staat van Leicester City.