Verrassend: Henry stapt onverwachts op als coach van Frankrijk Onder-21

19 augustus om 17:42
Laatste update: 19 augustus om 19:10

Thierry Henry heeft zijn functie als bondscoach van Frankrijk Onder-21 neergelegd. De voormalige spits van Arsenal vertrekt om persoonlijke redenen, hoewel hij pas een week geleden met zijn team zilver behaalde op de Olympische Spelen in Parijs.

Henry werd in 2023 aangesteld als coach van de Franse beloften en leidde het team naar succes tijdens de Olympische Spelen. Frankrijk verloor weliswaar de finale van Spanje, maar behaalde een zilveren medaille, iets wat in veertig jaar niet meer was gelukt. "Het winnen van olympisch zilver is een van de dingen uit m'n leven waar ik het meest trots op ben", verklaarde Henry via de officiële kanalen. Hij bedankte de Franse bond, de spelers en de supporters voor de "magische ervaring".

Philippe Diallo, voorzitter van de Franse voetbalbond, sprak zijn spijt uit over Henry's vertrek. "We betreuren deze beslissing uiteraard, want Thierry heeft de doelen die voor hem waren gesteld bereikt door een zilveren medaille te winnen op de Olympische Spelen. We wensen hem veel succes voor de rest van zijn carrière," aldus Diallo.

Henry heeft een rijke carrière achter de rug, met eerdere functies als hoofdtrainer bij AS Monaco en Montreal Impact, en als assistent-trainer bij het Belgische nationale elftal. Zijn vertrek bij Jong Frankrijk komt onverwachts en roept vragen op over zijn toekomstige plannen.