Suárez neemt emotioneel afscheid als international van Uruguay

3 september om 08:30

Luis Suárez heeft aangekondigd te stoppen als international voor Uruguay. De wedstrijd tegen Paraguay, komende vrijdag in de WK-kwalificatie, wordt de laatste interland voor de 37-jarige spits. Suárez, die in 2007 zijn debuut maakte, sluit zijn indrukwekkende carrière af als topscorer aller tijden van de nationale ploeg met 69 doelpunten in 142 wedstrijden.

Op een persconferentie maakte Suárez zijn besluit bekend en gaf aan dat het een weloverwogen keuze was. "Het is iets waar ik lang over heb nagedacht," vertelde de oud-speler van Ajax en FC Groningen. "Ik ben ervan overtuigd dat vrijdag het juiste moment is."

Tijdens de persconferentie was Suárez zichtbaar emotioneel. "Het is moeilijk, maar het geeft me rust dat ik tot de laatste wedstrijd alles heb gegeven. De vlam is nooit uitgedoofd." Suárez blikte ook terug op zijn hoogtepunt met Uruguay, de winst van de Copa América in 2011. Afgelopen zomer was hij nog belangrijk voor zijn land door te helpen bij het veroveren van de bronzen plak tegen Canada.

De routinier liet weten dat hij het belangrijk vond om zijn afscheid te vieren voor eigen publiek in het Estádio Centenario. "Ik wil dat mijn kinderen dit meemaken. Om hier voor eigen publiek te kunnen afzwaaien, dat is bijzonder." Suárez heeft al aangegeven dat Inter Miami zijn laatste club zal zijn.