Dit is wat Feyenoord-trainer Priske van de verplaatste Klassieker vindt

13 september om 11:10
Laatste update: 13 september om 11:10

Brian Priske heeft vrijdag gereageerd op de gevolgen van de stakingen voor De Klassieker. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax moest door een politiestaking worden verplaatst naar 30 oktober, een situatie die volgens de Deense trainer verre van ideaal is, zo vertelt hij tijdens de persconferentie. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken voor je op een rij.

Wat vindt Brian Priske van de verplaatste Klassieker?

Priske benadrukte tijdens de persconferentie dat hij niet verantwoordelijk is voor het besluit om wedstrijden te verplaatsen. "Daar ga ik niet over. Mijn filosofie is dat je de wedstrijden moet spelen wanneer ze ingepland zijn. We hadden ons voorbereid om tegen Ajax te spelen, maar door de stakingen ging dat niet door", aldus Priske. De trainer gaf aan liever de wedstrijd drie weken geleden gespeeld te hebben, hoewel hij erkende dat het team toen enkele geblesseerde spelers miste.

Het verplaatsen van de Klassieker naar eind oktober is volgens Priske onhandig voor zowel Feyenoord als de fans. "Nu moeten we ons voorbereiden op een doordeweekse wedstrijd, dat is niet ideaal. Het is lastig voor ons, maar ook voor Ajax en de supporters", stelde hij. Ondanks het drukke schema blijft de trainer nuchter. "Helaas is dit hoe het is."

Priske maakte zich geen zorgen over de fitheid van zijn selectie, mede omdat veel spelers actief waren bij hun nationale teams en de overgebleven spelers goed hebben getraind in Rotterdam.