Farioli bevestigt komst Klaassen: 'Hij zal er morgen bij zijn'

17 september om 14:05
Laatste update: 17 september om 14:05

Davy Klaassen zal komende woensdag al deel uitmaken van de selectie van Ajax. Francesco Farioli heeft zijn komst bevestigt. Slechts enkele details moeten nog uitgewerkt worden voor alles officieel is.

"Ja, Klaassen zal er komende woensdag al bij zijn", bevestigd Farioli aan de pers op zijn persconferentie voorafgaand aan het inhaalduel tegen Fortuna Sittard. "Slechts enkele details zullen nog uitgewerkt moeten worden, maar het zal snel allemaal officieel worden." Daarmee zal Klaassen voor de derde keer terugkeren in Amsterdam.

Nadat zijn contract was afgelopen bij Inter besloot Klaassen te vragen om mee te trainen bij Ajax. Niet veel later viel de middenvelder in de smaak bij Farioli en dus wordt hij hoogstwaarschijnlijk tot aan het einde van het seizoen vastgelegd. "Een paar weken geleden heeft Klaassen gevraagd om bij ons te komen trainen. Ik hoef niet uit te leggen wat hij vertegenwoordigt bij Ajax, hij is de aanvoerder van deze club geweest", aldus Farioli.

Ajax speelt op woensdagavond een inhaalduel in de Eredivisie tegen Fortuna Sittard. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 20.00 uur. De wedstrijd moest later gespeeld worden doordat de KNVB de Amsterdammers voorafgaand aan het duel met Jagiellonia Białystok een weekend vrij had gegeven. Het is de eerste wedstrijd die Ajax zal spelen sinds 29 augustus.