Gimenez herstelt voorlopig in Mexico, twee verdedigers terug in Feyenoord-selectie

Vandaag om 14:46
Laatste update: om 14:56

Santiago Gimenez begint zijn herstel na een zware bovenbeenblessure in zijn thuisland Mexico. De spits van Feyenoord raakte vorige week geblesseerd tijdens het competitieduel tegen NAC Breda en zal naar verwachting drie maanden aan de kant staan. Volgens trainer Brian Priske blijft Gimenez positief ondanks de tegenvaller. "We hebben met hem gesproken, en hij is vastberaden om sterker terug te komen", aldus Priske tijdens de persconferentie.

Gimenez keert voor zijn herstel terug naar Mexico, waar hij onder begeleiding van zijn vertrouwde fysiotherapeuten werkt aan zijn comeback. Priske lichtte de keuze toe. "Het is belangrijk dat hij in een omgeving is waar hij zich goed voelt. In zijn thuisland heeft hij toegang tot goede faciliteiten en begeleiding, wat hopelijk zorgt voor een sneller herstel. We verwachten hem over twee weken weer terug in Nederland."

Trauner en Bueno terug in wedstrijdselectie
Terwijl Gimenez aan zijn herstel werkt, kan Feyenoord op korte termijn weer beschikken over enkele belangrijke krachten. Gernot Trauner en Hugo Bueno keren terug in de wedstrijdselectie voor de wedstrijd tegen NEC van zaterdagavond. Beide verdedigers zijn hersteld van blessures en staan weer volledig tot Priskes beschikking. De terugkeer komt op een goed moment, aangezien de Rotterdammers de komende weken belangrijke wedstrijden spelen in zowel de Eredivisie als de Champions League.

Nog wachten op Stengs en Nieuwkoop
Ondanks het goede nieuws over Trauner en Bueno, moet Feyenoord nog even wachten op de volledige terugkeer van Calvin Stengs en Bart Nieuwkoop. Stengs is herstellende van een blessure en zal nog niet in actie komen tegen NEC, terwijl Nieuwkoop op de weg terug is en mogelijk woensdag in de Champions League tegen Girona FC weer inzetbaar is.