Hoe reageert bondscoach Ronald Koeman op het overlijden van Neeskens?

Vandaag om 16:45
Laatste update: om 16:45

Bondscoach Ronald Koeman was zeer terneergeslagen na het nieuws over Johan Neeskens. Het voetbalicoon overleed plotseling op 73-jarige leeftijd. Wat zegt de bondscoach tijdens zijn persconferentie over het nieuws? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

De Nederlandse voetbalwereld reageerde geschokt op het bericht van het overlijden van Neeskens. Plotseling kwam het bericht dat hij op 73-jarige leeftijd overleden was. Bondscoach Koeman rouwt om het overlijden van de oud-speler waarmee hij op hetzelfde moment de trainerscursus doorliep. Ook maakten beiden samen deel uit van de staf van het Wereldkampioenschap 1998.

Hoe reageert Ronald Koeman op het overlijden van Johan Neeskens?

"Als klein kind speelde ik op straat altijd voetbal", begint Koeman over Neeskens tijdens zijn persconferentie. De huidige bondscoach van Oranje keek enorm op tegen de middenvelder en zag hem als idool. "De ene jongen wilde Johan Cruijff zijn, de ander wilde Willem van Hanegem zijn, maar ik wilde Johan Neeskens zijn. Zijn speelstijl sprak mij aan."

Ook leerde Koeman dingen van Neeskens. "Op afstand heb ik geleerd hoe hij met tegenslagen is omgegaan. Mijn broer heeft ook nog samen met hem gespeeld bij FC Groningen. Het was een karaktermens en daar houd ik wel van. Als coach heb ik hem meegemaakt als assistent, maar echt tot in de details dingen voorbereiden. Hij had verstand van zaken en was een grote naam."