Dit zegt Flekken over de concurrentiestrijd onder de lat bij Oranje

Vandaag om 10:15

Mark Flekken moet het bij Oranje doen met een rol op het tweede plan. De doelman van Brentford is achter Bart Verbruggen de tweede keus onder de lat van bondscoach Ronald Koeman en laat aan Viaplay weten het niet altijd makkelijk te hebben met zijn reserveplek. 

"Tuurlijk altijd als je naar Oranje gaat, ga je erheen om te spelen", begint Flekken tegenover Viaplay. De doelman verwacht niet dat hij binnenkort de voorkeur gaat krijgen als eerste doelman. "We zitten in de situatie waar de bondscaoch voor Bart heeft gekozen. Ik neem aan dat de bondscoach geen reden heeft om dat nu te veranderen. Daar ga ik op dit moment niet van uit."

Hoewel Flekken realistisch is over zijn kansen, heeft hij het niet altijd makkelijk om zich neer te leggen bij de keuzes van Koeman. "De bondscoach heeft voor het EK zijn keuze medegedeeld. Of je het daar mee eens bent of niet, je moet ermee leven. Het maakt het niet makkelijk om elke keer naar Zeist af te reizen als je de nummer twee bent, maar het blijft een eer."