Heitinga en Tadic blij met terugkeer Álvarez: 'Hij is één van onze leiders'

29 april 2023 om 07:45

John Heitinga en Dusan Tadic zijn maar wat blij dat Edson Álvarez komende zondag weer inzetbaar is voor Ajax. De Mexicaanse middenvelder moest de Eredivisie-topper tegen PSV van afgelopen zondag (3-0 verlies) wegens een schorsing nog aan zich voorbij laten gaan, maar kan in de bekerfinale weer volop van waarde zijn voor zijn ploeg.

"Edson is een hele belangrijke speler voor ons", zo steekt Tadic op de persconferentie van wal. "Hij geeft ons een bepaald karakter en mentaliteit en hij is koppend heel sterk. Hij is in de communicatie ook één van de leiders. Hij speelt al een aantal jaar bij ons en weet wat we nodig hebben. Ik ben ervan overtuigd dat hij ook zondag weer op zijn best zal zijn en ons gaat helpen."

Heitinga is het daar volkomen mee eens. "Die brengt wat extra's. Alleen al in een bepaald gif dat je op de mat legt. Ik ben hartstikke blij dat hij er is en fit is."

In de halve finale tegen Feyenoord was het niet aanvoerder Tadic, maar Álvarez die voorafgaand in een cirkeltje het woord nam. Volgens Tadic zijn daar niet per se afspraken over. "Normaal zeggen we alles in de kleedkamer, maar hij had het gevoel om ons iets te moeten vertellen. Dat is puur en in mijn optiek mooi."