Vinícius na bewogen week bij Real Madrid ook nog niet in actie tegen Sevilla

27 mei 2023 om 14:14

Vinícius Junior reist zaterdag niet mee naar Sevilla met de selectie van Real Madrid. Dat komt volgens coach Carlo Ancelotti niet door zaken buiten het veld, maar door een blessure aan zijn knie.

Vinícius heeft een aantal bewogen dagen achter de rug. De Braziliaan kreeg met een vrij obsessieve manier te maken met racisme in de uitwedstrijd tegen Valencia, waarin hij zelfs met een rode kaart naar de kant werd gestuurd. Die kaart werd uiteindelijk door de Spaanse voetbalbond geseponeerd en daarnaast greep het orgaan ook in door straffen uit te delen aan arbiters en de club Valencia.

Afgelopen woensdag had Vinícius al in actie kunnen komen tegen Rayo Vallecano, maar een blessure houdt hem aan de kant. Dat is ook zaterdag het geval. "Hij speelt niet omdat hij niet kan spelen, zo simpel is het. Als hij de kans had om te spelen dan had hij dat gedaan, maar hij heeft last van zijn knie. Het maakt dus niet uit of we uit of thuis spelen, hij kan gewoon niet spelen", aldus een duidelijke Ancelotti.

Of Vinícius over ruim een week tijdens de laatste thuiswedstrijd wel in actie kan komen, is de vraag. Real Madrid sluit het seizoen dan af in het eigen Estadio Santiago Bernabéu.