Matchwinner Rots wilde Havertz imiteren: 'Dit mag niet gebeuren'

19 maart 2022 om 22:58

Daan Rots maakte de enige treffer in het duel tussen FC Twente en PEC Zwolle op zaterdagavond. De Nederlander hielp echter wel een grote kans om zeep door een verkeerde aanname en daar baalde de rechtsbuiten van.

In gesprek met ESPN wordt Rots na de wedstrijd gevraagd of hij op zijn lazer kreeg van Ricky van Wolfswinkel door de ongelukkige actie. "Nee, niet van hem. Dat weet ik zelf heel goed en hij weet zelf ook dat ik het goed weet, dan houdt hij meestal wel zijn mond dicht."

Rots is kritisch op zijn eigen actie en neemt geen blad voor de mond. "Dit mag niet gebeuren. Ik neem hem met links aan en moest hem met rechts aannemen. Ik zag een mooi doelpunt van Kai Haverz tegen Newcastle, dus dat zat een beetje in mijn achterhoofd. Daar moet ik wat meer voor oefenen", lacht Rots. 

FC Twente staat op een knappe vierde plaats in de Eredivisie en komt door de krappe overwinning zelfs op één punt afstand van nummer drie Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondag in een kolkende Johan Cruijff ArenA tegen koploper Ajax.