'Ajax gaat vierde poging voor Bergwijn wagen, Van Gaal juicht transfer toe'

30 mei 2022 om 14:00

Ajax is nog altijd geïnteresseerd in Steven Bergwijn, meldt De Telegraaf. De ochtendkrant weet dat de Amsterdammers er vertrouwen in hebben dat de vierde poging voor de aanvaller wel succes op gaat leveren.

De interesse van de landskampioen in de Tottenham Hotspur-reserve is inmiddels een publiek geheim. In de winterse transferperiode was Ajax dichtbij het aantrekken van de buitenspeler, maar wisten de clubs uiteindelijk toch geen overeenstemming te bereiken over een transfer. Destijd zei Spurs-manager Antonio Conte in de tweede seizoenshelft vaker een beroep te doen op de international, maar van die belofte kwam weinig terecht.

Inmiddels is Ivan Perisic in Londen gesignaleerd voor zijn naderende overgang naar Tottenham Hotspur, waardoor Bergwijn er nóg een concurrent bijkrijgt. Daardoor lijkt een transfer inmiddels een reëler scenario. De 24-jarige aanvaller gaf onlangs aan speeltijd te willen, ook met het oog op het naderende WK. De Telegraaf weet dat Van Gaal een transfer van Bergwijn 'toejuicht'.