Van Gaal gaat in op situatie van Wijnaldum: 'Oranje is geen revalidatiecentrum'

30 mei 2022 om 16:17
Laatste update: 30 mei 2022 om 16:54

Louis van Gaal heeft op de persconferentie richting de Nations League-wedstrijden de situatie rondom Georginio Wijnaldum duidelijker gemaakt. De bondscoach stelt dat de middenvelder in slechte vorm verkeert en niet goed om kan gaan met de situatie rondom Paris Saint-Germain. 

Dat stelt Van Gaal op de persconferentie van maandagmiddag. "Georginio heeft niet geleverd", begint de bondscoach. "Het Nederlands elftal is geen revalidatiecentrum. Ik heb Wijnaldum drie keer gewisseld in de laatste zes wedstrijden. Als ik mensen in slechte vorm blijf meenemen, val ik door de mand bij spelers die wel in vorm zijn", meent Van Gaal. 

"Georginio heeft door al die problemen bij PSG niet de vorm behouden die hij had. Als hij wel die vorm had, zou hij spelen. Ik ben een liefhebber van Georginio, maar je moet zorgen dat je levert in het Nederlands elftal", vervolgt de bondscoach. 

Van Gaal stelt dat Wijnaldum weinig begrip heeft voor het besluit. "Heeft hij er begrip voor? Dat denk ik niet. Ik vind het logisch. Je kan van Van Dijk toch ook verwachten dat hij niet teleurgesteld is als hij de finale van de Champions League verliest? Datzelfde geldt voor Georginio."

De bondscoach pareert geruchten dat hij en Wijnaldum een slechte relatie onderhouden. "Ik heb Wijnaldum destijds geblesseerd meegenomen naar Brazilië. Weet je nog wie ik voor hem uit het Nederlands elftal liet? Dat was Rafael van der Vaart. Dat doe je niet als je het niet ziet in een voetballer. Nu heeft hij nog veel meer ervaring, maar hij zit in een situatie waar hij kennelijk niet mee kan omgaan. Als hij zijn vorm terugheeft, selecteer ik hem meteen", besluit de bondscoach.