Van Gaal passeert aanvoerder Wijnaldum: 'Doet zijn best, maar is niet in vorm'

26 maart 2022 om 20:58
Laatste update: 26 maart 2022 om 20:59

Georginio Wijnaldum begint op de bank bij het duel tussen Nederland en Denemarken. De aanvoerder, die speelachtig is bij Paris Saint-Germain, is hopeloos uit vorm en dat is bondscoach Louis van Gaal niet onopgemerkt gebleven. 

In gesprek met de NOS licht Van Gaal zijn keuze toe om Wijnaldum niet op te stellen. "Hij doet zijn uiterste best, maar is niet in zijn beste vorm. Als je dan een aanvoerder naast het elftal moet zetten is dat niet leuk.. Hij reageerde professionel, maar hij was wel heel teleurgesteld."

"Het gaat om de vorm bij de club. Ik "leen" spelers en wij kijken met heel veel scouts naar al die spelers. Daarin moet ik een keuze maken. Dan is het helemaal lastig omdat ik ook keuzes moet maken over spelers die niet al te veel gespeeld hebben", sluit Van Gaal af. 

Doelman Mark Flekken maakt zijn debuut in de vriendschappelijke oefeninterland met Denemarken. Aan de kant van de Denen is Christian Eriksen weer opgenomen in zijn selectie en is de verwachting dat hij zijn rentree zal maken op het veld.