Bergwijn kan lach niet verbergen: 'Ga ik naar Ajax? We gaan het zien'

3 juni 2022 om 23:10

Steven Bergwijn was vrijdagavond weer ouderwets op dreef bij het Nederlands elftal en zorgde voor de eerste treffer. Uiteindelijk won Oranje met maar liefst 1-4 van België en de Tottenham-speler was in goede doen. Na afloop werd de vleugelaanvaller gevraagd naar de interesse van Ajax. 

Bergwijn wist in de afgelopen vier wedstrijden vijf keer te scoren. "Daarvoor stelt de trainer me op", zegt Bergwijn tegenover de NOS. "Zoals iedereen weet heb ik niet veel gespeeld, maar ik krijg hier het vertrouwen van de trainer. Ik moet het keer op keer laten zien", zegt de aanvaller. De aanvaller wordt gevraagd naar zijn treffer. "Ik keek om me heen en zag dat ik dicht bij het doel stond en dacht: gewoon schieten. Gewoon binnenkant wreef en hij ging er mooi in", stelt de aanvaller. 

"Alles wat we hebben getraind, is er wel uitgekomen denk ik. Alleen op het einde hadden we niet meer de druk erop en kregen ze meer kansen", geeft Bergwijn toe. De aanvaller wordt door Ajax gevolgd en het werd vrijdag bekend dat de Amsterdammers een bod hebben uitgebracht. "Ik lees ook wel die dingen, ik heb niks gehoord. Ik ben nu bij het Nederlands elftal en moet hier focussen. Daarna gaan we zien wat de toekomst me brengt."

"Natuurlijk is er wat onzekerheid over wat er gebeurt in de toekomst", vervolgt Bergwijn. Op de vraag of Bergwijn naar Ajax wil, antwoordt hij: "Ik ga waar de beste optie voor mijn carrière is. We gaan het zien", zegt Bergwijn glimlachend. Rafael van de Vaart en Pierre van Hooijdonk kunnen er in de studio om lachen: "Een slechte actuer, haha."