Kraay ziet Berghuis stralen in Van Gaal-tactiek: 'Moet je hem wel nageven'

3 juni 2022 om 23:42

Hans Kraay junior is te spreken over de rol van Steven Berghuis in het Nations League-duel tussen Nederland en België. De ploeg van Louis van Gaal won vrijdagavond met 1-4 in Brussel en in die wedstrijd was een controlerende rol weggelegd voor de Ajax-middenvelder. Berghuis volbracht zijn taak met verve, zo stelt Kraay. 

"Dat moet je Van Gaal wel nageven. Fel afjagen, de gretigheid spatte er af", stelt Kraay bij ESPN. Van Gaal koos ervoor om Klaassen de aanvallende rol te geven in het middenveld en Berghuis naast Frenkie de Jong neer te zetten. "Van Gaal heeft eigenlijk Berghuis en Frenkie de Jong en Klaassen in een soort roterend middenveld gezet", vervolgt Kraay. "Constant door elkaar heen mogen bewegen, dan is het Berghuis links in de controle aan de bal, dan is het Frenkie links in de controle aan de bal. dan verovert Klaassen de bal."

De splijtende pass van Berghuis bij de 0-4 was van grote schoonheid, zag ook Kraay. "We hadden twee hele goede passers op het middenveld: Frenkie en Berghuis. En Klaassen als de loper en een beetje de sloper", besluit de analist. Nederland won door treffers van Steven Berghuis, twee treffers van Memphis Depay en een goed uitgespeelde counter die Denzel Dumfries binnentikte. In de slotminuut viel de eretreffer voor België op naam van Michy Batshuayi.