Van Gaal-uitspraken goed nieuws voor Feyenoord: 'Ga er vanuit dat ik blijf'

7 juni 2022 om 07:17

De uitspraken van Louis van Gaal op de persconferentie van Oranje zijn ook bij Lutsharel Geertruida terecht gekomen. De rechtsback van Feyenoord heeft er alle vertrouwen in dat het Nederlands elftal snel op zijn pad zal komen.

Geertruida werd tijdens de persconferentie van Louis van Gaal genoemd als een van de spelers die de bondscoach niet voor Oranje opriep vanwege de belangrijke EK-kwalificatieduels die Jong Oranje moet spelen. "Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich kwalificeert voor het EK, daarom moet ik zulke spelers nu juist bij Jong Oranje laten", zei Van Gaal.  

Het talent van Feyenoord kreeg die woorden ook te horen. "Dat is een goed teken, maar voorlopig ben ik gewoon hier bij Jong Oranje. Maar als ik zo doorga, gaat het grote Oranje wel komen", laat de rechtsback optekenen door de NOS.

Geertruida beseft dat speeltijd op zijn leeftijd erg belangrijk is met het oog op een mogelijke WK-deelname met Oranje. "Wat dat betreft is het ook handig om bij Feyenoord te blijven, want dan maak ik mijn minuten. Ik heb vorig jaar ook bijgetekend tot 2024, dus ga er vanuit dat ik blijf."