Hoe doet Oranje-nieuwkomer Thijs Dallinga het momenteel bij Toulouse?

Hoe doet Oranje-nieuwkomer Thijs Dallinga het momenteel bij Toulouse?
13 november 2023 om 21:27
Laatste update: 13 november 2023 om 21:28

Thijs Dallinga is voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. De spits van Toulouse FC is de vervanger van de geblesseerde Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Hoe doet hij het dit seizoen eigenlijk in Frankrijk? VoetbalNieuws geeft je een overzicht.

Dallinga is alweer begonnen aan zijn tweede seizoen bij Toulouse. In het vorige maakte de geboren Groninger achttien goals in 42 officiële wedstrijden. Daarvan waren er twee van zijn makelij in de finale van de Coupe de France tegen FC Nantes, die Toulouse met 5-1 won. Daarom mag het in het huidige seizoen uitkomen in de Europa League.

Naast de wedstrijden in de Ligue 1, mag Dallinga dit jaar dus ook op Europees niveau spelen. Met vier goals in twaalf duels loopt het voor hem redelijk in de Franse competitie, maar in Europa kan de 23-jarige aanvaller betere cijfers overleggen. Daar loopt hij drie op vier. Zo scoorde Dallinga onder meer al twee keer in het tweeluik tegen Liverpool. Toulouse staat momenteel op de veertiende plaats in de Ligue 1, maar tweede in de Europa League. Daardoor lonkt dus Europese overwintering, het zij in de Europa League of in de Conference League.

Prestaties die dus ook bondscoach Ronald Koeman niet onopgemerkt zijn gebleven. Dallinga speelde al zeven interlands voor Jong Oranje, maar mag nu wellicht gaan dromen van zijn debuut in de vaderlandse hoofdmacht. Tegen Ierland of Gibraltar ligt die kans in de EK-kwalificatie.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!