Weghorst geïrriteerd bij de NOS: 'Dat is wat je op dit moment belangrijk vindt?'

Wout Weghorst verscheen geïrriteerd voor de camera's bij de NOS
18 november 2023 om 23:56
Laatste update: 19 november 2023 om 08:16

Waar alles en iedereen euforisch was nadat het Nederlands elftal zich voor het EK heeft geplaatst, was Wout Weghorst dat allerminst. De matchwinner uit het duel met Ierland (1-0) reageerde zeer geïrriteerd na een vraag van de NOS.

Weghorst was de man die aan het begin van de eerste helft goed was voor de enige treffer van de avond. Hij draaide knap weg en schoot goed binnen, waarna Oranje de wedstrijd won. Na afloop ging het er vervolgens toch verhit aan toe tussen Weghorst en de NOS.

Weghorst wordt gevraagd naar waarom het 'moeilijker ging dan gehoopt'. "Maar dat is wat je belangrijk vindt op dit moment?", reageert de fel uit de hoek komende spits. De verslaggever van dienst zegt vervolgens dat hij het wel belangrijk vindt dat Oranje gekwalificeerd is, waarna Weghorst inbreekt. "Dat is het ja, dat is waar het om gaat."

"Dat het beter moet en kan: absoluut. Maar in je tweede vraag stel je al dat het een moeilijke wedstrijd was", vervolgt de tierende spits. "Ik wil helemaal niet naar zo'n een interview toe gaan. Iedereen voelt in de wedstrijd dat het bij vlagen moeizaam gaat en niet voldoende is. Ik snap alleen nooit zo goed dat je daar dan direct naar toe moet, dat vind ik jammer", besluit hij.