Van 't Schip stelt dat Brobbey zeker een deel gaat spelen tegen Marseille

Van 't Schip licht tipje van sluier over Brobbey: 'Gaat zeker gedeelte spelen'

29 november 2023 om 19:03

Brian Brobbey gaat donderdagavond zeker een gedeelte spelen tegen Olympique Marseille, aldus John van ‘t Schip. De spits van Ajax had last van een blessure, maar lijkt voldoende hersteld.

Afgelopen zaterdag ontbrak de naam van Brobbey bij Ajax tegen Vitesse. De spits moest de interlandperiode van het Nederlands elftal ook al aan zich voorbij laten gaan en was niet fit genoeg bevonden voor het treffen met de Arnhemmers, waardoor Chuba Akpom zijn plek overnam. De wedstrijd van donderdag in Frankrijk is een ander verhaal. 

"Brobbey kan spelen", begint een duidelijke Van ‘t Schip op de persconferentie. Of Brobbey gaat starten? "Die gaat zeker een gedeelte spelen, maar of hij begint zie je morgen wel", vervolgt de trainer, die blij is met de concurrentie in de punt van de aanval. 

"Ik ben over beide tevreden", vervolgt Van ‘t Schip, die Akpom zag scoren tegen Vitesse. "Ik wil meer competitie in de selectie. Voorin is daar een begin in gemaakt. Dat is beter voor het team. Akpom heeft duidleijk laten zien dat hij van waarde is", besluit hij.