Dit kan Oranje verdienen met deelname aan de Nations League

Dit kan Oranje verdienen met deelname aan de Nations League

10 september om 15:43
Laatste update: 10 september om 15:43

Voor het Nederlands elftal begint de Nations League niet alleen sportief, maar ook financieel interessant. Naast het sportieve doel van plaatsing voor de Final Four en het verzekeren van een vangnet voor het WK, valt er een flink bedrag te winnen. Bij succes kan de KNVB miljoenen opstrijken.

Prijzengeld UEFA Nations League

Wat kan Oranje verdienen in de Nations League?

In de vorige editie van de Nations League bedroeg het prijzengeld voor deelname in League A 2,25 miljoen euro. Bij het behalen van de Final Four kwam daar nog eens 6 miljoen bij. Het winnen van de Nations League leverde vervolgens een extra 2,25 miljoen euro op. In totaal kon een land dus maximaal 10,5 miljoen euro verdienen.

Hoewel het prijzengeld voor deze editie nog niet officieel bekend is gemaakt, wordt verwacht dat het bedrag vergelijkbaar zal zijn met voorgaande edities. Nederland kan dus rekenen op een substantiële financiële beloning als het ver komt in het toernooi.

Wat kan Oranje bereiken in de Nations League?

Naast het prijzengeld biedt de Nations League ook een belangrijke kans voor Oranje om via de play-offs alsnog een WK-ticket te bemachtigen, mocht de reguliere kwalificatie niet lukken. Dat maakt de Nations League nog waardevoller voor het Nederlands elftal.