'Ajax-keepers denken aan vertrek'

'Keeperskwestie Ajax gaat nieuwe fase in: doelmannen denken aan vertrek'

30 november 2023 om 10:27

De keeperskwestie bij Ajax lijkt een nieuwe fase in te gaan, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Het medium schrijft dat de Amsterdammers komende winter zo maar eens afscheid kunnen nemen van twee doelmannen, nu John van ’t Schip zijn keuze voor de nummer één onder de lat duidelijk heeft gemaakt.

Van ’t Schip benoemde Diant Ramaj tot zijn eerste keus onder de lat, ondanks de terugkeer van Gerónimo Rulli. De Argentijn raakte afgelopen zomer zwaar geblesseerd aan zijn schouder en moest zo zestien wedstrijden van Ajax toekijken. Vorige maand viel ook Jay Gorter geblesseerd uit, waar de doelman binnenkort weer aansluit bij de selectie. Na de operatie van Remko Pasveer kan Ajax in januari zo ineens vier doelmannen tot de beschikking hebben.

Het AD acht het aannemelijk dat Ajax (tijdelijk) afscheid zal nemen van Gorter, waar Rulli voor een mogelijke terugkeer naar Spanje staat. De wereldkampioen werd afgelopen seizoen ook al in verband gebracht met een terugkeer naar Villarreal, waar hijzelf ook voor open zou staan. Voor Gorter zou het zo maar eens zijn tweede verhuurperiode als speler van Ajax kunnen worden, waar de doelman afgelopen winter nog werd verhuurd aan Aberdeen. Afgelopen zomer leek Gorter nog dicht bij een vertrek naar Brøndby, maar bleef door het uitvallen van Rulli in Amsterdam.

Bij Jong Ajax klopt ook nog eens Charlie Setford op de deur. De negentienjarige Engelsman maakt door de vele blessuregevallen nu ook deel uit van de Ajax-selectie en reist mee naar Marseille.