PSV hoopt spoedig Dest definitief te binden

'PSV zet vol in op definitief binnen hengelen van huurling en hoopt op korting'

30 november 2023 om 18:24
Laatste update: 30 november 2023 om 18:31

PSV gaat spoedig om de tafel met FC Barcelona omtrent Sergino Dest. De Amerikaanse back wordt gehuurd van de Catalanen, maar de Eindhovenaren hopen de verdediger, met korting, definitief in te lijven.

Dest was een verrassende naam in de transferzomer van PSV. De back verliet in 202 Ajax voor Barcelona en speelde afgelopen jaar op huurbasis bij AC Milan. Eenmaal terug in Nederland heeft de Amerikaan zijn draai weer gevonden en is de back zonder twijfel een vaste naam op het formulier van Peter Bosz. SPORT meldt dat PSV spoedig met Barcelona om de tafel wil om de huur om te zetten in een definitief verblijf. De Eindhovenaren hebben een clausule ter waarde van tien miljoen euro, maar hopen op korting.

PSV plaatste zich woensdagavond voor de knock-out fase van de Champions League en ziet de miljoenen binnen stromen. Voor Dest lijkt dus ruimte te zijn ontstaan en een definitief verblijf ligt in de lijn der verwachtingen. Barcelona is echter niet van plan om water bij de wijn te doen en wil de clausule ter waarde van tien miljoen euro op tafel zien. De Catalanen verwachten namelijk dat Dest in de toekomst zeker nog een stap gaat maken als hij zijn huidige lijn door trekt.