Dit zijn de oudste stadions van de Eredivisie die nog steeds in gebruik zijn

Wat is het oudste stadion van de Eredivisie?
13 september om 08:10

De Eredivisie kent stadions met een rijke geschiedenis. Sommige zijn al meer dan een eeuw oud en blijven een belangrijk onderdeel van het Nederlandse voetbal. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de oudste stadions van de Eredivisie zijn.

Wat is het oudste stadion van de Eredivisie?

Phillips Stadion (PSV)
Het oudste stadion is het Philips Stadion in Eindhoven, geopend op 12 december 1910. PSV speelt hier zijn thuiswedstrijden en het stadion heeft een capaciteit van 36.500 plaatsen. Door de jaren heen is het meerdere keren gerenoveerd, maar de historische uitstraling bleef behouden. Het stadion is cruciaal geweest voor PSV’s successen in zowel nationale als Europese competities.

Het Kasteel (Sparta Rotterdam)
Op de tweede plek staat Het Kasteel van Sparta Rotterdam, geopend op 14 oktober 1916. Dit iconische stadion biedt plaats aan 11.000 toeschouwers. Het stadion onderging in 1999 een grote renovatie waarbij een deel werd vernieuwd, maar de kenmerkende torens bleven behouden. Het Kasteel ademt traditie en is een van de meest herkenbare stadions van het land.

De Kuip (Feyenoord)

Op de derde plaats staat De Kuip van Feyenoord. Dit stadion werd op 27 maart 1937 geopend en heeft een capaciteit van 51.117. De Kuip is een legendarisch stadion waar vele grote wedstrijden zijn gespeeld, waaronder Europa Cup-finales. Het blijft een van de meest geliefde stadions onder voetbalfans.