United en Ten Hag krijgen er van langs: 'Dit is de zwakke ploeg die we kennen'

United en Ten Hag krijgen er van langs: 'Dit is de zwakke ploeg die we kennen'
3 december 2023 om 09:20

Manchester United ging zaterdagavond onderuit tegen Newcastle United met 1-0. De Engelse pers is wederom niet mild voor Erik ten Hag en ziet de druk toenemen.

Het plaatselijke Manchester Evening News zag United kleurloos ten onder gaan. ‘Dit was één van de slechtste wedstrijden van Ten Hag als manager van Manchetser United', stelt het medium. 'Dit is het zwakke United waaraan we gewend zijn geraakt als ze buitenshuis tegen de grote clubs spelen. Zet United tegenover een luidruchtig publiek en een gelijkwaardig team en ze verwelken.' United heeft sinds oktober 2021 al dertien uitwedstrijden op rij niet gewonnen bij een ploeg uit de top acht.

'Slechts een schaduw van het team dat ze willen zijn'

The Telegraph zag Ten Hag en Antony Martial ruzie maken in de eerste helft. 'Hij probeerde een reactie uit te lokken, maar ze werden overklast door Newcastle.' De BBC zag dat United 'tandeloos' was en tegen een beter ploeg verloor.

The Mirror spreekt over een United-crisis. 'De realiteit is dat United een team is dat slechts een schaduw is van het team dat ze willen zijn. Onana heeft in 21 wedstrijden al 34 tegendoelpunten gehad. De laatste keer dat dat gebeurde was zestig jaar geleden en toen degradeerde de club bijna.'

The Guardian spreekt van 'underdog voetbal' met de hoop om punten te pakken en gaat in op de situatie van Ten Hag. 'Het gaat al zo tijdens het gehele dienstverband van Ten Hag. Ambities en grootse idealen worden aan de kant gezet tot er weer enige Balans en functionaliteit terug komt in het team.'