Ten Hag wint eindelijk weer eens topduel in Premier League, Villa verrast City

6 december 2023 om 23:13

De twee grote ploegen in Manchester kwamen woensdagavond in actie en dat leidde tot gemengde gevoelens. Erik ten Hag won met United eindelijk weer eens een topduel tegen Chelsea, terwijl City zich liet verrassen door Aston Villa, de recente tegenstander van AZ.

Manchester United - Chelsea 2-1
Ten Hag gooide na de nederlaag tegen Newcastle United zijn selectie om en wijzigde op maar liefst vier plekken. Onder meer Antony en Sofyan Amrabat mochten vanaf de basis starten, terwijl Donny van de Beek op de bank plaatsnam. United kreeg direct een gouden mogelijkheid op de openingstreffer nadat Antony onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Bruno Fernandes legde aan, maar zag dat zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Even later was het alsnog United dat op voorsprong kwam door Scott McTominay. Even later was oud-City speler Cole Palmer de doorn in het oog van United met de gelijkmaker. In de tweede helft was het opnieuw McTominay die scoorde. De voorsprong van United werd niet meer uit handen gegeven, waardoor Ten Hag drie belangrijke punten pakt. United staat door de zege zesde, Chelsea bezet plek elf.

Aston Villa - Manchester City 1-0
Manchester City zag Arsenal dinsdag winnen en met de zege van Liverpool op woensdag moesten ook The Citizens aan de bak. Het liep echter verrassend stroef op bezoek bij Villa. De thuisploeg was veel sterker en City mocht bij het rustsignaal van geluk spreken dat het nog steeds 0-0 was. In de tweede helft zette Leon Bailey zijn ploeg verdiend op voorsprong en City kwam dat niet meer te boven. Door de nederlaag gaat Aston Villa over Manchester City heen en staat laatstgenoemde nu vierde in de Premier League