Brobbey en Hlynsson kunnen rekenen op lof

Van 't Schip gaat in op Brobbey en Hlynsson: 'Steeds belangrijker voor het elftal'

9 december 2023 om 18:45

John van ’t Schip heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Brian Brobbey en Kristian Hlynsson. Beide spelers staan in de basis tegen Sparta Rotterdam en presteren de laatste weken uitstekend.

Brobbey krijgt al maanden kritiek over zich heen, maar weet de laatste weken steeds vaker tot scoren te komen. De aanvaller lijkt niet te hoeven vrezen voor zijn plek voorin aangezien Van ’t Schip lovend is. "Hij is inmiddels echt een belangrijke speler voor dit elftal", vertelt de trainer van Ajax bij ESPN. "Hij wordt sterker en neemt de ploeg op sleeptouw. De verantwoordelijkheid om de ploeg te helpen, voelt hij ook. Hij heeft meer afwisseling in zijn spel. We proberen hem te zoeken en weten dat we hem een op een kunnen aanspelen, omdat hij sterk is, maar ook in de ruimte. Dat vult hij steeds beter in."

Hlynsson lijkt ook zeker van een basisplaats en laat de laatste weken indruk achter in Amsterdam. "Hij is een jonge jongen. Fysiek is hij niet heel sterk, maar hij is wel. Kristian kan zich goed positioneren, waardoor hij niet veel in de duels hoeft te komen. Hij is continu in beweging en bij balverlies staat hij nooit stil. Hij is altijd bezig met het veroveren van de bal. Daarin is hij een van de betere."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!